Met veel plezier verantwoord afvallen

afvallen is leuk!

In onze moderne tijd kampen veel dames, heren en kinderen met overgewicht. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de noodzaak om blijvend af te vallen. Omdat aankomen nog altijd gemakkelijker gaat dan afvallen, ziet vrijwel iedereen er tegen op om een begin te maken met het verlies van de nodige kilo's. Het is dan ook niet eenvoudig. Je moet namelijk je lifestyle heel anders gaan inrichten met meer beweging en gezonde voeding. Je zult veel van je favoriete snacks en maaltijden met verkeerde vetten moeten laten staan, terwijl je die nu juist zo lekker vindt. Maar er is gelukkig goed nieuws. Je hoeft namelijk niet te hongeren of op een houtje te bijten wanneer je efficiënt wilt afvallen. Integendeel; afvallen kan ook leuk zijn! Er zijn veel eigentijdse manieren van bewegen waarmee je voor weinig geld veel resultaat kunt bereiken ten aanzien van een betere vetverbranding. Ook op het gebied van je voeding zal het je zeker meevallen om lekkere maaltijden samen te stellen die je helpen bij succesvol afvallen!


Gezond afvallen met heerlijk bewegen en smakelijk etenWanneer je langere tijd niet gesport hebt, valt het in het begin wel even tegen om intensiever te gaan bewegen. Maar het loont absoluut de moeite om door te zetten. Je hoeft zeker niet uren per dag te gaan sporten. Het gaat er hoofdzakelijk om dat je een goede combinatie bereikt tussen verstandig eten en voldoende lichaamsbeweging. Het doel is daarbij om meer calorieën te verbranden dan dat er binnenkomen in je lijf. Te weinig eten en zeer veel bewegen lijdt niet tot gewichtsverlies want als je gaat hongeren, dan reageert je lichaam hierop met het zo weinig mogelijk verbranden van calorieën. En dat terwijl je juist meer calorieën wilt verbranden! Je hoeft daarvoor zeker niet de hele dag in de sportschool rond te hangen. Je kunt beginnen met stevige wandelingen, korte stukjes hardlopen, of een heerlijke fietstocht maken. Sporten in de frisse buitenlucht is goed voor je lichaam én je humeur. Zo sla je twee vliegen in één klap, en kun je op een vrolijke en bijzonder aangename manier gewicht verliezen. Gezond bewegen in groepsverband is altijd een goed idee. Zo motiveer je elkaar en heb je altijd een stok achter de deur wanneer het moeilijk wordt om door te zetten!

Ook als het gaat om je voeding, kan afvallen erg leuk zijn. Er zijn voor verantwoord afvallen veel meer smakelijke producten verkrijgbaar dan je misschien denkt. Het is in het begin even moeilijk om niet te snoepen en voedsel met verkeerde vetten te laten staan. Maar wanneer je volhoudt, went je lichaam er snel aan. Gezonde producten die je kunnen helpen met afvallen terwijl je toch ruim voldoende noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt zijn onder andere vis, rood vlees, kip, noten, zaden, groenten en alle donkerbruine broodsoorten. Er zijn veel erg lekkere recepten te vinden waarin een vooraanstaande rol voor deze uitstekende voedingsmiddelen is weggelegd. Op internet en in speciale dieetboeken kun je meer dan genoeg tips vinden voor het bereiden van smakelijke maaltijden die, samen met voldoende beweging, zorgen voor een optimale vetverbranding. Wanneer je moeite hebt met het samenstellen van de juiste maaltijden voor het afvallen, dan kan een goede diëtiste veel voor je beteken met een op jouw persoonlijke situatie toegespitst voedingsadvies!